De telefoonmarkt groeit nog steeds en elke keer als je contract afloopt denk je: oei, ik kan een nieuwe telefoon uitzoeken! Want op is op! Is hij kapot, dan kun je hem vaak niet repareren of is repareren duurder dan een nieuwe aanschaffen. En natuurlijk zijn nieuwe technische snufjes heel aantrekkelijk.

Maar hoe is de Fairphone nou anders dan bijvoorbeeld een iPhone? Nou, hou je vast dat is een behoorlijke lijst. In het algemeen gesteld is het respectvol naar milieu, mens en afvalbeperking. Het is de bedoeling de levenscyclus van de telefoon dramatisch te vergroten.

  • Duurzaam ontwerp omdat de onderdelen modulair zijn en vervangen kunnen worden
  • Eerlijke materialen: minder toxische grondstoffen, gebruik van gerecyclede materialen en ingekocht bij bedrijven die eerlijke arbeid en/of duurzaamheid voorstaan.
  • Goede werkomstandigheden
  • Hergebruik en recycling
  • Met geïntegreerd hoesje in verschillende uitvoeringen

Laten we het over de prijs hebben… Een Fairphone kost 529 euro en het lastige is dat het nog niet bij veel providers met een abonnement verkrijgbaar is. Dat komt door de vraag, dus als we nou meer vragen om deze telefoon :-).

Het is Android, dus als je een verstokt Mac-fan bent (zoals de schrijver van dit stuk), dan moet je even omschakelen. Maar dat kunnen we, we raken zo snel gewend aan veranderingen, slimme donders dat we zijn! OefoO gaat het doen, als de oude telefoon overlijdt, dan nemen we een Fairphone. Ter zijde tijd zullen we een review plaatsen. Heb jij een Fairphone? Laat even weten wat je ervan vindt via info@oefoo.com

 

https://www.fairphone.com/nl/