We consumeren in hoog tempo, aan de ene kant wordt geprobeerd de consument te laten consuMINDEREN, maar aan de andere kant wordt ook gezocht naar oplossingen en alternatieven zodat de wegwerpmaatschappij minder schadelijk wordt. Het zijn twee benaderingen die volgens ons heel goed samengaan. Want beide zorgen voor #thinkwhenyoubuy.

Om textiel minder schadelijk te maken tijdens productie, dragen en uiteindelijk afvoeren, hebben we mensen nodig die kijken hoe het anders kan. Die naar andere mogelijkheden kijken en links leggen die de reguliere branche niet zo snel zal leggen. Neffa doet dat, specifieker: Aniela Hoitink doet dat.

Aniela Hoitink denkt dat Fast Fashion en wegwerpkleding juist een gewelding kans is. We hebben oplossingen nodig die beantwoorden aan de realiteit waarin we leven en die aan bij de wortel beginnen. Letterlijk de wortel! MycoTEX is een van Aniela initiatieven, het ontwikkelt duurzaam textiel van mycelium, de WORTEL van de PADDENSTOEL. Met ons Body-Based modelling process in combinatie met dit nieuwe textiel creëren we kledingstukken die perfect op jouw lichaam passen zonder te knippen en naaien!

 

 

We kennen Aniela niet, maar na wat onderzoek over haar werk zijn we onder indruk en geïnspireerd om binnen ons eigen bereik nog even verder te kijken naar hoe het anders kan. Let’s do this!

 

Meer info over wat NEFFA doet: www.neffa.nl