Banken, we hebben onze buiken er wel van vol. De meeste banken investeren in alles wat slecht is voor een gezonde en eerlijke wereld: zoals oorlog (vaak via toeleveranciers) en olie. Triodos is anders, en we bespreken Triodos hier omdat we daar ervaring mee hebben; wij bankieren namelijk zakelijk en persoonlijk bij hen. ASN is een bank die hetzelfde voorstaat en is dus een prima alternatief!

Onze ervaring met Triodos is eigenlijk teleurstellend. Huh? Ja, wat het is qua gebruik helemaal niet anders dan welke andere bank dan ook!

Voordelen:

  • Triodos doet alleen zaken met organisaties die een gezond milieu & gezonde natuur ondersteunen. Je kunt hierbij denken aan duurzame energieprojecten, maar ook aan  biologische landbouw. Recycling bedrijven en projecten voor natuurbehoud
  • Ze investeren in organisaties die de sociale economie stimuleren. Zoals sociale huisvesting en fair-trade-bedrijven. Daarnaast ondersteunen ze organisaties en bedrijven met de omslag naar socialer en duurzamer ondernemen.
  • Zoals OefoO kunstenaars een kans geeft, zo doet Triodos dat op haar eigen manier. Ze ondersteunen en investeren in kunst en cultuur omdat het een belangrijke rol in de persoonlijke ontwikkeling van mensen speelt. Het verbindt ook mensen, wat we in deze tijd harder dan ooit nodig hebben.
  • Je krijgt een bankpas waar je overal mee kunt betalen, ook contactloos.
  • Je betaalt ongeveer gelijke kosten voor de diensten die ze leveren.
  • Goede website en app voor betalingen
  • Snelle service.
  • !! Ze komen binnenkort met een biologisch afbreekbare betaalpas, waar OefoO buitensporig blij van wordt

Nadelen (die zijn er ook):

  • Het apparaatje waar je mee betaalt is niet erg gebruiksvriendelijk, de toetsen moet je te hard indrukken en dan nog werkt het niet. We hebben met ze gebeld en ze zijn met een betere versie bezig en zal na de zomer worden geïntroduceerd. Hey, dat is te overzien!
  • Ze hebben geen eigen kantoren en geen eigen pinautomaten. Wel heeft Triodos een samenwerking met de Rabobank dat je bij hun pinautomaten 8 x 250 euro kunt pinnen per dag. Bij andere automaten is dat het normale maximum bij gastgebruik.

Meer info: www.triodos.nl